Завершення покрівельних робіт м.Кам’янець-Подільський

Завершення покрівельних робіт м.Кам'янець-Подільський IMG_0344Завершились покрівельні роботи з облаштування даху та фасаду будинку в м. Кам’янець-Подільський. Виконані роботи проводились згідно проекту, при чому використовувались тільки перевірені роками матеріали.

На початковому етапі будівництва було змонтовано крокв’яну систему, що здатна витримати снігові й вітрові навантаження даного регіону, а також вагу покрівельного матеріалу. На даху з нахилом в 220 поєднується фальцева й керамічна покрівля. Для першого типу покрівлі використовувався титан-цинк Pigmento Blue торгової марки WMZINC. Монтаж цього матеріалу здійснювався на суцільний дощатий настил з використанням мембрани Delta Trela. Вона забезпечує не тільки додаткову герметичність, а й вентиляційний зазор між металом і деревом. Це сприяє безперешкодному руху повітря та видаленню конденсату. З’єднання картин металу між собою відбувалось за допомогою прокатного станка. В результаті отримали подвійний стоячий фальц, що гарантуватиме повну водонепроникність.

Завершення покрівельних робіт м.Кам'янець-Подільський IMG_0342Друга частину даху, а також окремі фасади будинку покривались керамічною черепицею Braas Opal королівський сірий. Термін експлуатації цього матеріалу перевищує 100 років. Рекомендований кут нахилу даху для цієї черепиці повинен бути не менше 300. Для низьких кутів потрібно змонтувати додаткову водонепроникну покрівлю. В цьому випадку, по крокв’яній системі набили дощатий настил, поверх якого постелили мембрану підвищеної щільності з повною проклейкою усіх швів, також спеціальними засобами ущільнили контробрешітку.

В якості системи водовідведення використовується прихована ринва. Виготовляється вона з титан-цинку. Герметичний перехід даху в фасад забезпечується завдяки ринві, всі з’єднання якої паяються. Додатково на об’єкті змонтована система блискавко захисту й підігріву водостічної системи.